· 

Vernieuwde opnamestudio en nieuwe opnames

Naast onze geluidsinstallatie welke wij voor onze optredens gebruiken, hebben wij nog een oefenset welke wij tevens voor onze eigen opnames, in onze eigen studio, gebruiken. Deze set is echt ons kindje geworden en wij gebruiken hem al vanaf het eerste begin in 1991 ! Dat vroeger alles beter was weten we niet maar elektronica werd in ieder geval nog wel zo gemaakt dat deze niet na een paar jaar automatisch kapot ging zoals dat nu vaak het geval is en zo hebben wij al 27 jaar (!!) zonder problemen kunnen genieten van onze Yamaha geluidsinstallatie ........ tot ongeveer 2 maanden geleden. Op een dag gingen we weer repeteren en hadden onze mengtafel al aangezet zoals we dat normaal gesproken altijd doen alleen begonnen nu de lampjes van de mengtafel te flikkeren en roken we een brandlucht. Niet goed dus, en we hebben hem dan ook direct uit gezet. Nu ben ik niet zo'n techneut maar weet wel hoe ik een zekering moet vervangen, maar had die uiteraard niet op voorraad liggen omdat we er dus nooit geen problemen mee gehad hadden ;-). Via internet heb ik de juiste zekeringen gevonden en deze werden de andere dag geleverd. Ik heb deze geplaatst en toen was het fingers crossed .......... en jawel, de mengtafel deed het weer dus we kunnen hopelijk weer even vooruit :-)!

 

Door dit voorval ben ik echter wel rond gaan kijken naar een nieuwe mengtafel en kwam toen in een wereld terecht welke zelfs voor mij nog nieuw was. Als iets goed werkt en je al jaren naar volle tevredenheid met bepaalde apparatuur werkt ga je ook niet zo snel om je heen kijken wat er nog meer te koop is ;-)! Vorig jaar hadden we al wel flink geïnvesteerd in nieuw studio-software en nu ik aan het rondkijken was hebben we de knoop ook maar direct doorgehakt en hebben nog een nieuwe mengtafel voor onze opnamestudio gekocht. Vlak nadat we deze hadden ontvangen kregen we een mooie aanbieding om onze studio-software een update te geven (zodat we nog meer mogelijkheden hebben) en ook daar hebben we gebruik van gemaakt. We moeten hier nog het e.e.a. opnieuw in gaan richten maar dan komt er ook nog een speciale studiomicrofoon met toebehoren en dan zijn we weer helemaal up-to-date en kunnen we er weer vol, en met veel plezier, tegenaan gaan :-)!

 

Direct nadat we de nieuwe mengtafel binnen hadden, en ik een nachtje door ben gegaan om alles zoveel mogelijk direct onder de knie te krijgen, hebben we onze eerste opname gemaakt van het populaire nummer "Hallo allemaal", welke te horen is via ons YouTube-kanaal.

 

Inmiddels hebben we ook nog een aantal andere opnames gemaakt en ben ik vorige week gestart met het opnieuw opnemen van de nummers van de Roosendaalse zanger Jack Jersey, welke in de jaren '70 & '80, heel veel hits in binnen- & buitenland heeft gehad en helaas veel te jong is overleden. Van huis uit ben ik met zijn muziek opgegroeid, en heb ik hem later ook een aantal maal gesproken, dus het is niet zo verwonderlijk dat wij een aantal van zijn nummers, als plaatsgenoot, in ons repertoire hebben opgenomen.

 

Al onze nieuw opnames zijn via ons YouTube-kanaal te beluisteren welke via onze "Audio & video"-pagina te bereiken is !

 

Om u alvast een indruk te geven van één van onze opnames plaatsen we hieronder onze opname van het nummer "I'm calling", het nummer waar Jack Jersey in 1973 (inter)nationaal mee doorbrak en vanaf dat moment grote successen mocht beleven in binnen- & buitenland. We zijn nog altijd trots op onze muzikale plaatsgenoot en onze opnames zijn dan ook een ode aan deze fantastische man en zanger die nooit vergeten mag worden, dus Jack, deze is voor jou :-)!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bij professioneel allround zangduo "Swinging 2" kunt terecht voor :

De muzikale verzorging van uw bruiloft, verjaardag, (huwelijks- of bedrijfs) jubileum, diner dansant of dansmiddag / dansavond, bedrijfsfeest, nieuwjaarsborrel, allround muziek van de 50's tot nu (van sfeervolle achtergrondmuziek tot uitbundige feestmuziek). Naast alle particuliere opdrachtgevers worden wij ook zeer veel geboekt door bedrijven, hotels, restaurants, partycentra, zalencentra en campings.

 

Tevens hebben wij een bijzonder gezellig seniorenprogramma (t.b.v. de zorgsector en ouderenorganisaties) ! Tenslotte hebben wij in de feestelijke decembermaand, al meer dan 15 jaar, een sfeer- & stijlvol kerstprogramma ! 

 

Zoektermen waar vaak op wordt gezocht zijn :

Deel deze website met vrienden via :

Contactgegevens :

Telefoon : 0165-555539

Mobiel / WhatsApp : 06-14430690

E-mail : info@swinging2.nl

 

Woonplaats : Roosendaal (Brabant)

Volg ons op Facebook & Twitter :